Om kreativitet og anerkendelse

Nu medlem af Nota

nota_logo_rgb

Siden jeg fik hjernerystelse, har jeg haft problemer med at koncentrere mig om at læse. Jeg kan læse en halv til en hel side, hvis jeg virkelig koncentrerer mig, men det er langt fra sikkert, at jeg ved hvad jeg har læst bagefter. Prøver jeg at læse en bog, går der ikke længe inden linierne ligesom flyder sammen og bogstaverne springer rundt på siden som var det små lopper. Det lyder tosset, men det er virkelig sådan jeg oplever det. Det værste er, at mit humør promte bliver mega skidt og jeg har mest lyst til bare at tude. Der er ingen tvivl om, at min hjerne simpel hen “brænder sammen”, når jeg forsøger mig ud i læsningens svære kunst. Det forklarer så også, hvis I synes der er mange slå- eller stavefejl her på bloggen, for jeg læser aldrig korrektur på det jeg skriver 😉
Min læsevanskeligheder har gjort mig til stor fan af lydbøger. Jeg har hørt rigtig mange. I starten lånte jeg dem fysisk på biblioteket og kopierede dem over på telefonen, så jeg kunne høre dem hvor som helst. Det er nemlig fordelen ved lydbøger, man kan “læse bøger” mens man vasker op, luger have eller bare ligger på sofaen med lukkede øjne.
Senere fandt jeg E-reolen, som er bibliotekernes database af e-bøger og e-lydbøger. Det gjorde det meget nemmere, for her kan man hente bøgerne via en app og downloade dem til offline brug. Desværre valgte en del forlag, at de ikke længere ville levere lydbøger (og muligvis også bøger) til E-reolen, så der var rigtig mange bøger, jeg ikke kunne komme til at høre.
Jeg overvejede derfor et abonnement på Mofibo eller Storytell, men jeg syntes det var lidt dyrt. 129,- kr. pr. måned – det er en del, når jeg er på den lusede resourceforløbsydelse. Det røg på ønskesedlen og jeg fik også et abonnement til Storytel af Henrik i fødselsdagsgave.

I mellemtiden har jeg dog stiftet bekendskab med Nota. Nota er en institution under kulturministeriet, der producerer og gratis udlåner bøger og lydbøger til mennesker med læsehandicaps, det være sig ordblinde, synshandicappede eller som mig der ikke kan holde koncentrationen. Det tager lidt tid, at blive medlem. Et skema skal udfyldes og indsendes med dokumentation for læsehandicappet i form af journaludskrift eller underskrift fra læge eller lign. Jeg fik neuropsykologen på Center for Hjerneskade til at underskrive. Efter et par uger fik jeg et password til databasen og så kunne jeg ellers bare låne. Jeg har endnu ikke stødt på en bog de ikke har. Mit medlemsskab er dog kun gyldigt til august 2017. Jeg ved ikke om det er pga. min “diagnose”, at de tænker jeg kan blive bedre, at det ikke løber længere eller om det er sådan for alle. Jeg er rigtig glad for Nota. Jeg synes det fungerer godt, her kan man også downloade til offline. Tidligere har Nota også sendt fysiske bøger og lydbøger ud til medlemmerne. Man kunne vælge mellem at “blive overrasket”, så man blot ønskede genre eller man kunne vælge ud fra et katalog. Men forleden fik jeg en mail om, at det nu ophørte, fremover er det kun elektronisk.

Jeg synes det er rigtig dejligt, at der findes sådan et tilbud i Danmark, så lever jeg nok med at skulle forny mit medlemsskab hvert halve år. Du kan finde Nota på Nota.dk

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Om kreativitet og anerkendelse