Hæklepinden gløder...

Logrende haler – det grønneste grønne :)

emu-small

Så fik jeg endelig taget mig sammen til at tage en ordentlig gåtur med hundepigerne. Denne uge har været en rigtig møguge præget af absolut % energi, overskud og initiativ, men til gengæld masser af mega dårligt humør og knaldende hovedpine.  Min stakkels hunde har lidt under det – de har ganske enkelt haft verdens kedeligste mor, der størstedelen af tiden har slidt på sofaen. Turene har været ret så korte og kun lige i nærområdet, oftest med deres far, og der har ikke været meget sjov og leg. Ikke engang mit højt elskede agility kunne jeg magte. De har nu taget det pænt, men jeg har ikke været i tvivl om, at især Easy trængte til at komme af med noget energi.

I dag lovede jeg dem, at vi skulle bare lidt ud – det har jeg gjort næsten hver dag, men i dag mente jeg det. Vejret var jo intet mindre end suverænt og det skulle altså ikke spildes væk på sofaen. Så jeg hankede op i mig selv og afsted med os. Vi valgte, at tage til Vestskoven. Der er et sted med en stor mark, hvor hundene elsker at løbe og lege og grave efter mus – så om ikke andet, så kunne de da få krudtet det værste af der. Da jeg gik hen af den lille vej med to logrende haler og skoven foran mig og solen varmende i ryggen, ja så undrede jeg mig godt nok over, at jeg har så svært ved at tage mig sammen til at komme ud. Det er jo slet ikke energikrævende – det er energigivende! Så absolut en grøn aktivitet! Det er indbetaling på både energi- og glædeskontoen.

a-loeb-small

Grøn aktivitet og energi- og glædeskonti – ja, som I måske har gættet, så er det et af min meget pædagogiske neuropsykolog, jeps Prins Valliants, påfund.
Han deler aktiviteter op i rød, gul og grøn, alt i mens han energisk tegner et lyssignal på tavlen, for ellers havde jeg jo bestemt ikke fattet konceptet. De røde er de aktiviteter der er fysisk og mentalt anstrengende, de gule er mindre anstrengende og afhænger lidt af dagsformen og de grønne er den der giver energi – som mine logrende haler i skoven på en solskinsdag.
Derudover opererer han med en energikonto og en glædeskonto, igen farer han til tavlen og tegner to kreditkort. Nogen aktiviteter kan koste på energikontoen, men til gengæld sætte noget ind på glædeskontoen, som f.eks. min agility, det er så et spørgsmål om, hvor meget det koster i forhold til, hvad det giver.

pjat-small

Jeg skal til næste gang komme med eksempler på, hvad røde, gule og grønne aktiviteter kan være for mig. Derefter skal vi arbejde med et skema, hvor jeg sætter mine dagsaktiviteter ind og farvelægger dem – det er dæleme pædagogik på højt plan 😀
Jeg er helt med på, at det er rigtig godt, at overveje, hvad der koster og hvad der giver, meeeeeeen…. Nå, men jeg leger fint med.

Nå, men vi fik gået en lille tur rundt i skoven og hundene fik gravet efter mus og leget tagfat m.m. på marken. Easy kunne godt have brugt en længere tur, Bellis var vist ret tilfreds. Med friske røde kinder kørte vi hjem til sofaen, hvor jeg dejsede om med en velfortjent kop te.
Hvad skulle jeg gøre uden mine skønne grønne hunde 😉

a-bellis-small

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hæklepinden gløder...