Er jeg syg?

En kold tyrker

slankekur-wince

Jeg hedder Rikke og jeg er kulhydrat-holik.

Min største last er hvidt brød, jeg er næsten i himlen, når jeg får hvidt brød…. og kage, dejlig hjemmebagt kage, mums.
Her i julen og nytåret er det gået helt galt med sukker også slik, is og alverdens lækkerier, uuuuuuhmmm.

Men nu er det slut!
Fra og med i dag er jeg gået på skrump!
15,5 kg vil jeg gerne smide – men 10,5 er nok mere realistisk.
Det lyder som et typisk kvindenytårsforsæt og det er det måske også, men mit har nu været undervejs nogen tid. Faktisk var jeg også på skrump i sensommer/efterår, men på det tidspunkt var jeg på Garbapentin og en af bivirkningerne er vægtøgning – selvfølgelig lige den bivirkning, som jeg skulle have. Så i den måned jeg var på diæt (low carb – high fat) holdt jeg lige præcis vægten. Ja, så var det jo rigtig sjovt at undvære alt det jeg allerhelst ville have – Noooooooot! Så jeg droppede kuren.
Garbapentinen er nu skiftet ud med 2 andre præparater, det ene kan have bivirkninger, som appetitløshed og vægttab – dem har jeg så (desværre?) ikke rigtig mærket noget til, det andet præparat har vægtøgning som bivirkning og det ville jo være oplagt at give pillerne skylden for min vægtøgning gennem de seneste måneder, men jeg tror nu mest – eller jeg håber i hvert fald – at det mere er mine “syndige” spisevaner.

Summa summarum jeg er gået på skrump! Så må det briste eller bære….
I morges tog jeg resterne af julesmåkagerne og en købt vaniljebrioche fra Sverige og gav det til hønsene – en decideret kold tyrker! (Hønsene var iøvrigt ellevilde med briochen, mit hjemmebag var de lidt mere tilbageholdende overfor, suk) Så nu hedder det nul sukker, nul brød, nul pasta, nul ris, nul noget som helst andet end protein og fedt.

Jeg har gjort det før. 10 kg på 10 uger og det var endda hen over jul og nytår. Så kan jeg dæleme også nu også med piller i kroppen. En veninde er med på vognen. Hver mandag de næste 8 uger skal vi rapporterer til hinanden, hvor mange procent af 6 kg vi har tabt.  Bare sådan for at blive holdt lidt i ørerne. Om 8 uger skal vi forhåbentlig være nået over 100%. Hvorfor lige 6 kg? Fordi det er opnåligt og rimelig en sikker succes 🙂

Motion skal der også til, men jeg kan jo desværre ikke løbe, så jeg må nøjes med at gå. De dage, hvor jeg ikke skal til agilitytræning eller på CFH skal jeg gå min. 4 km. Jeg har allerede været ude i dag på mine 4 km, så kunne vi samtidig lige kigge til det stigende vand på stranden, der truer med at komme ned til vores hus (stormflod – Kryds fingre for at det ikke når os!)

Jeg tænker også, at I skal være med til at holde mig i ørerne, så jeg vil om ikke dagligt, så ofte holde jer opdateret på, hvordan det går med projektet. Go go go Rikke 🙂

4

  • Henrik

    Elsker dig..og støtter dig altid..skal nok forsøge at lave føde der passer ind 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lotte

    Jeg hepper 👏🏻🙌🏻 Og kan anbefale spidskål revet på mandolinjern i stedet for ris til diverse karryretter 😋

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Frk.Olsen

      Tak, det er dejlig med nogen der hepper. Revet spidskål og blomkål bruger vi også meget – mums

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Er jeg syg?